MARTINO RAGUSA

1913641_101126876577642_5191334_nSurgeon, specialist in psychiatry. Writer. A freelance journalist. Gastronome. Author Television and Theatre. Lecturer. Professor in Master of Gastronomy, Tourism and Communications. It specializes in psychiatry in Bologna with a thesis about the use of painting in psychotherapy.He’s the author of several publications on the topic of the relationship between creativity and psychotherapy in specialized magazines.
He is the president of the “Society of Sincere Food”  and he is a literary author, especially in the culinary field:

 

  • Golosi per Caso”, viaggio nell’Italia dei prodotti tipici. Editore Il Sole 24ore- Edagricole 2005.
  • Turisti per Cibo”, Il gran tour del buon mangiare. Editore Il Sole 24ore- Edagricole 2006.
  • Le Torri della Cucina 5” Ali&no editrice 2009
  • Il Manifesto della Cucina Nazionale Italiana” Aliberti & Cir, novembre 2009
  • Le Torri della Cucina 6“ Trenta Editore Srl, Milano, marzo 2010
  • Pausa pranzo a Milano” (ed. Diabasis) gennaio 2011.
  • La cucina delle Stagioni” edizioni “Il Salvagente” marzo 2011
  • Le Torri della Cucina 7 “ Trenta Editore Srl, Milano, marzo 2011
  • le Torri della Cucina 8” Trenta Editore Srl, Milano, marzo 2012
  • Orto e mangiato – come coltivare l’orto su balconi e terrazzi e gustarne i frutti”, Sperling & Kupfer, novembre Milano 2012.
  • Giovedì gnocchi, sabato trippa” riedizione In Magazine, Cesena, novembre 2013

 

10704040_865316510158671_2106726454984349573_nBut his activities in the field of good food and cuisine is not limited to writing:

  • In 2011 – 2012 he taught at the Master of Contemporary Food Culture and Communications of Taste, University of Palermo.
  • In 2011 h taught at the “Master in Cultural Routes: creation and management of cultural routes”, Tuoro sul Trasimeno (Pg).
  • Curator of events and culinary events such as:
    • Direttore tecnico-artistico del “Pellegrino Cooking Festival” nelle edizioni 2009 – 2010 – 2011
    • Curatore assieme a Patrizio Roversi di “Sherbeth Festival”, Cefalù 2007.
    • Direttore tecnico artistico del “Riberella Days 2011” Festival Internazionale dell’Arancia di Ribera Dop 2011.
    • Ideatore e direttore tecnico de “Arancia di Ribera DOP. Buona da bere, buona da mangiare – Sei giornate con l’arancia di Ribera DOP, nelle scuole e nei ristoranti d’Italia”.

 

WEB SITE

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.